Menu Sluiten

Mr. Koos Richelle schuift aan: “Dit is geen tijd voor nuance”

Afgelopen maandag 5 maart schoof mr. Koos Richelle aan bij ons maandelijkse diner. Richelle werkt nu als voorzitter van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ), na een lange carrière in de publieke sector als onder andere directeur-generaal Welzijn en Internationale Samenwerking bij de Nederlandse overheid. Ook heeft hij lang bij de Europese Commissie in Brussel gewerkt.

Met de nodige dosis humor sprak Richelle over het venijn in het Nederlandse en Europese vluchtelingenbeleid. Voor een echte oplossing zou er meer ruimte moeten komen voor nuance in het politieke debat. Maar dat is wel heel lastig in een tijd van Twitter en gepersonaliseerde ‘newsfeeds’ op Facebook. Wij danken meneer Richelle voor zijn komst en proosten nogmaals op de interessante avond die we met hem hebben gehad.

 

Dinsdag 10 April is de volgende spreker Louis Hoeks, Haags correspondent voor het Financieele Dagblad en schrijver van de biografie over Jan Schaefer.

Spring naar toolbar