Menu Sluiten

Han Moraal schuift aan: “Als anderen aan je stoelpoten zagen, weet je dat je belangrijk bent”

Afgelopen maandag (7 mei) schoof Han Moraal aan bij restaurant InStock aan de Hofvijver in Den Haag. Na een lange carrière bij het Openbaar Ministerie, met onder andere functies als Procureur-generaal (2007-2012) en Hoofdadvocaat-generaal (2012-2014), is Moraal sinds 2014 actief als Permanent Vertegenwoordiger van Nederland aan Eurojust, in Den Haag. Dit is een Europees rechtsagentschap dat is opgezet om de samenwerking tussen Europese openbaar aanklagers moet verbeteren in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en fraude.

 

Tijdens het diner sprak Moraal met passie over de diversiteit aan werkculturen in zijn huidige baan bij Eurojust, maar ook daarbuiten. Een van zijn belangrijkste adviezen was om toch vooral na te denken over hoe een boodschap opgevat kan worden door mensen met een andere werkachtergrond. Nederlanders, met hun traditie van directe communicatie, willen nog wel eens vergeten dat het niet overal gewaardeerd wordt om je baas gewoon Jan of Piet te noemen, en meteen te zeggen waar iets op staat. Voor ons is dat misschien een groot goed, maar je bent een stuk minder succesvol als je er zomaar van uitgaat dat het overal zo loopt, drukte Moraal ons op het hart.

 

Wij willen Han Moraal graag nogmaals bedanken voor een erg interessante avond. Ons volgende, en laastste diner van het seizoen, is op maandag 4 juni.

Spring naar toolbar