Menu Sluiten

Aldo Visman: “De beurs laat zich niet leiden door het nieuws.”

Afgelopen maandag schoof Aldo Visman aan bij onze tafel in eetcafé Cloos. Visman is de afgelopen paar jaar actief geweest als beurshandelaar op de Amerikaanse beurs. Ondanks dat 90% van de particulieren die zich wagen aan day trading geld verliezen, verdient Visman er zijn brood mee.

De economie is geen afspiegeling van de beurs, maar vice versa.

Tijdens het diner lichtte Visman zijn geheim toe: niet het nieuws maar steeds terugkerende wiskundige patronen bepalen de koers van de beurs. Een belangrijke les die hij meegaf was dat de economie niet een afspiegeling was van de beurs, maar de beurs een afspiegeling van de economie. Op basis daarvan beargumenteerde Visman dat de beurs zich op de lange termijn niet laat leiden door incidenten, maar geregeerd wordt door de principes van de psychologie van de massa.

Wij willen Aldo Visman nogmaals bedanken voor de interessante inzichten die hij met ons deelde. Ons volgende diner is op 1 oktober.

Spring naar toolbar