Menu Sluiten

Zeger Reyers: “Groeit, Bloeit, Vergaat.”

Tijdens het afgelopen diner (4 februari) schoof kunstenaar Zeger Reyers aan tafel om te vertellen over zijn kunst en de betekenis daarvan. Reyers staat bekend om zijn installaties waarin hij het kunstmatige, door de mens geschapen wereld confronteert met de natuur.

Tijdens zijn presentatie liet hij verschillende werken zien waar o.a paddestoelen (de natuur) het kunstmatige geheel overwoekerden. Reyers poogt met deze werken zowel de mens als manipulator van zijn (leef)omgeving neer te zetten als de kwetsbaarheid van de mens in relatie tot de natuur te benadrukken. Bovendien hoopt hij vragen op te roepen over het primaire comfort die de mens geniet. Desondanks benadrukte Reyers dat hij geen oordeel wil vellen over de mens en zijn relatie tot de natuur. Hij heeft slechts als doel een puristisch beeld van de mens en natuur neer te zetten, waardoor men anders gaat denken over onze eigen maakbaarheid.

Wij willen Zeger bedanken voor zijn ontzettend inspirerende verhaal.

Spring naar toolbar