Menu Sluiten

Door Charlotte van der Werf

In de maanden November en December van 2017 heeft de Haagse Studenten Rotaract zich bezig gehouden met een Sinterklaasactie in samenwerking met Stichting Sintvoorieder1.

Geïnspireerd door Operation Happiness, een landelijke Rotaract actie rond de feestdagen, werd het ons doel om kinderen die in onze regio in armoede opgroeien ook een fijne feestdagen te geven. Zo kwamen wij uit bij stichting Sintvoorieder1. Door middel van ingezamelde cadeaupakketten zet Sintvoorieder1 zich jaarlijks in kinderen in moeilijke omstandigheden een leuk sinterklaasfeest te geven. Sintvoorieder1 richt zich op kinderen van 0-18 jaar en is actief in regio Haaglanden en regio Bunschoten/Amsterdam. Met behulp van voedselbanken en andere initiatieven in deze regio’s worden cadeaus verspreid onder de kinderen die er het meest plezier van zullen beleven.

Al snel werd bij ons duidelijk dat jongens in de leeftijden 14 tot 18 nogal eens over het hoofd worden gezien. Daarom hebben wij ons ingezet om voor deze kinderen geld en cadeaus in te zamelen. Hiervoor hebben wij dankbaar gebruik kunnen maken van het Rotary netwerk in Den Haag. Daarnaast hebben een aantal van onze leden geholpen met het inpakken van de cadeautjes in het pakhuis van de hulpsinten van Sintvoorieder1. Uiteindelijk is de schatting dat we voor 100 extra cadeaupakketten hebben kunnen zorgen met onze sinterklaasactie.

Kijk op www.sintvoorieder1.nl voor meer informatie over dit project!

Spring naar toolbar